Україна і світ

У Росії нова хвиля мобілізації охопить жителів Москви – ГУР

Російська влада готується до чергової хвилі мобілізації.

Як повідомляє ГУР Міноборони України, підвищену увагу військкоматів матимуть жителі центральних регіонів.

Серед працівників московських підприємств проводять агітаційні заходи. Це супроводжується залякуванням.

Найбільше воєнкоми зацікавлені у чоловіках віком 40-55 років із досвідом служби та військовими спеціальностями.

Також посилюється агітаційна робота серед на іноземних громадян (зокрема, мігрантів з колишніх республік СРСР): чоловікам призовного віку, які звертаються в органи влади для отримання громадянства РФ, пропонується підписати контракт на військову службу. Після цього їм автоматично надають громадянство.

– Власників комерційних підприємств та приватних підприємців змушують робити “добровільні” пожертви на користь Збройних сил РФ (подекуди розміри таких поборів сягають кількох мільйонів рублів), – йдеться у повідомленні.

Крім цього, у Москві формуються “добровільні” групи з 3-5 людей для патрулювання центральних вулиць, площ, місць поблизу станцій метро та великих торговельних центрів.

– Їхнє завдання – запобігати можливому скупченню людей задля недопущення можливих протестних акцій. Згідно з отриманими інструкціями, “підозрілим” вважаються будь-які групи понад 20 осіб, – повідомляє українська воєнна розвідка.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, в американському Інституті вивчення війни вважають, що рівень підтримки війни в Росії зріс, вони можуть витримати ще одну хвилю мобілізації.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-18 15:52:15