Україна і світ

У разі неявки Дмитрука на допит, прокуратура оголосить його в розшук – генпрокурор

Фото: УНІАН

Нардеп Дмитрук перетнув кордон України не сам, йому допомагали посадові особи і наразі Офіс генпрокурора проводить розслідування. 

Про це заявив генпрокурор України Андрій Костін на Форумі керівників державних інституцій, у вівторок, 27 серпня. 

Як Дмитрук виїхав за кордон 

– Ця людина перетнула державний кордон не сама. Йому хтось допомагав, і можливо серед цих людей можуть бути і державні особи. Ми докладаємо зусиль, для того, щоб їх всіх встановити і встановити всю ситуацію, яким чином це відбувалося.

Костін зазначив, що кримінальне провадження проти Дмитрука розпочали, як зʼявилася інформація про нелегальний перетин Дмитруком кордону. 

Зараз дивляться

За його словами наразі слідчі наразі працюють у посиленому режимі. 

– Ми встановили шлях, яким користувався підозрюваний. Це ділянка кордону з так званою територією Придністровʼя. Ми володіємо певною інформацією наразі в якій країні перебуває ця людина і перевіряємо ці дані. То му що по нашій інформації він зараз подорожує по деяких країнах. 

Також генпрокурор закликав Дмитрука повернутися в Україну та зʼявитися на допит.

– У нього є ще можливість з’явитися у встановлені дати – четвер і п’ятниця. Ми це озвучили. Шановний народний депутат! Поверніться в Україну і прийдіть до слідчого! – сказав генпрокурор.

У разі неявки депутата до слідчого, як наголосив генпрокурор, буде звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу, оголошення в розшук і запит на екстрадицію з тієї країни, де депутат перебуває.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що нардеп Дмитрук буде позбавлений своїх повноважень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він наголосив, що парламент буде ухвалювати якісь рішення щодо мандата позафракційного народного депутата Артема Дмитрука, виключно спираючись на пункти, передбачені 81 статтею Конституції України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-27 14:50:11