Україна і світ

У ООН представили План гуманітарного реагування по Україні на 2024 рік

У Женеві Організація Об’єднаних Націй та партнери звернулися до донорів із проханням виділити 4,2 мільярда доларів протягом 2024 року для підтримки постраждалих від війни в Україні громадян.

Про цей повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, передає АрміяInform.

Представлений План має на меті допомогти 8,5 мільйонам громадян в Україні, для чого необхідно фінансування на суму 3,1 мільярда доларів. Цим питанням займається Управління ООН з координації гуманітарних питань.

Агентство ООН у справах біженців координує Регіональний план реагування щодо ще 2,3 мільйона українців, які тимчасово залишили Батьківщину. Для цього потрібно 1,1 мільярда доларів.

Загалом План ООН передбачає підтримку близько 10,8 мільйона українців в Україні та європейському регіоні, які найбільше потребують допомоги.

«Сотні тисяч дітей живуть у громадах біля лінії фронту, зазнаючи травм, і позбавлені можливості задовольняти свої основні потреби. Вже з огляду лише на це ми маємо зробити все можливе, щоб надати Україні більше гуманітарної допомоги», – сказав заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань та Координатор надзвичайної допомоги ООН Мартін Гріффітс.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадуємо, раніше АрміяInform писала, що за програмою «Власна справа» 239 ветеранів та членів їхніх родин отримають гранти на майже 100 млн гривень.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-01-15 17:47:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин