Україна і світ

У Мінцифри презентували калькулятор митного збору для розмитнення авто в Дії

У Мінцифри підготували зміни до законодавчої бази, що надасть змогу розмитнити автомобіль через додаток Дія та скористуватись новим калькулятором митного збору.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram каналі.

За його словами, розмитнення авто у кілька кліків в Дії зробить послугу простою та антикорупційною, оскільки це повністю виключає людський фактор.

Зараз дивляться

Федоров додав, що його команда вже підготувала зміни до законодавства.

– Митний збір відбуватиметься за новою системою розрахунку. Вводите у калькуляторі три характеристики — рік авто, тип або об‘єм двигуна чи потужність, якщо маєте електрокар. Далі система автоматично розрахує вартість авто, – пояснив міністр.

Михайло Федоров навів приклад, що якщо українець має автомобіль Audi A3 2006 року, який їздить на дизелі та з об‘ємом двигуна у 2 літри, то за новими правилами необхідно буде заплатити 80 132 грн, замість 143 500 грн.

– Розраховуємо, що депутати підтримають сервіс, який спростить життя та заощадить кошти тисячам українців, – додав він.

Зазначається, що Мінцифри трансформації підготувало проєкт спільно з Державною митною службою.

Факти ICTV раніше писали про послугу розмитнення авто у Дії, оскільки вона передбачала як плюси, так і мінуси, про які експерт із практичного застосування митного законодавства Левко Прокіпчук розповів нам в ексклюзивному коментарі.

Нагадаємо, з середини грудня 2022 року українці можуть перереєструвати автомобіль через програму Дія онлайн, що дозволить відмовитися від походів до СЦ МВС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-27 21:48:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин