Львівський портал

У Львові захопили 44 земельні ділянки проєктованої вулиці Вернадського

Фахівці земельного управління Львівської міської ради виявили, що в межах червоних ліній проєктованої вулиці Вернадського захопили 44 ділянки, а це 12,21 га землі. Усі виявлені дані місто скерує правоохоронцям. Про це повідомили в прессулужбі Львівської міської ради.

Нещодавно Державне бюро розслідувань повідомило про підозру шістьом посадовцям Солонківської сільської ради, які за інформацією бюро, «незаконно приватизували ділянки, запроєктовані під будівництво дороги. Вони незаконно вилучили з комунальної власності три земельні ділянки вартістю 2,7 млн грн».

Відтак у департаменті містобудування Львівської міської ради вирішили провести моніторинг ділянок в цьому районі. За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача,  ще в травні 2021 року стало відомо, що 2 гектари землі майбутньої вулиці Вернадського (проєктованої) віддали приватним особам під городи. Не зупинило чиновників те, що ця земля була внесена у Генплан Львова як проєктована дорога – у планах вона має з’єднати житловий мікрорайон «Сихів» від проспекту Червоної Калини до вулиці Стрийської.

Моніторинг управління земельних ресурсів показав справжні масштаби порушників.

«За результатами моніторингу станом на лютий цього року аж 44 ділянки розташовані в межах червоних ліній проєктованої дороги Вернадського. Частина з них все ще є городами, а частину – встигли забудувати. На частину ділянок вже є арешт, але деякі все ще у вільному плаванні», – розповів Любомир Зубач.

Оскільки розслідування щодо протиправної передачі землі триває, міські посадовці скерують всю інформацію, яку з’ясували під час моніторингу, правоохоронцям.

Додамо, що напередодні поліція відкрила кримінальну справу через самовільне захоплення землі площею близько 50 га на околиці Львова. Частина цих земель призначена для будівництва концесійної дороги Львів – Краковець, що має стати частиною Північної об’їзної Львова, однак аграрії її розорали та засіяли.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-02-27 20:15:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин