Україна і світ

У Львові відкриють новий медуніверситет: готуватимуть фахівців для відновлення поранених


У Львові запрацює унікальний вищий навчальний заклад Unbroken University на базі Першого медоб’єднання.

Тут готуватимуть вузькоспеціалізованих фахівців для надання найсучаснішої допомоги військовим і цивільним, що постраждали від російської агресії, і для відновлення поранених.

Про це повідомила Львівська міська рада на своїй офіційній сторінці.

Надаватиме післядипломну спеціалізовану освіту

– Цей заклад надаватиме післядипломну освіту медичним фахівцям, тут проводитимуть клінічні наукові дослідження, розвиватимуть співпрацю з іноземними партнерами, – наголосив мер міста Андрій Садовий.

За словами Садового, ця інституція є зовсім іншою, ніж звичні для нас медичні університети, і вона вкрай потрібна сьогодні.

Заклад не конкуруватиме з іншими медичними вишами, в тому числі з Львівським Національним медичним університетом. В Unbroken University на дуже великій і потужній клінічній базі Першого медоб’єднання навчатимуть лише вузькоспеціалізованих фахівців.

Напрями різні – хірургія, протезування і реабілітація, ортопластика.

Бюджетні кошти не залучатимуть

– Є цікаві міжнародні проєкти, які зараз пропонуються нашими зарубіжними партнерами та іншими університетами, зокрема з Великої Британії та США, – зазначив Садовий.

Unbroken University буде неприбутковою установою. Після детального аналізу спроможностей та потреб, визначать конкретні напрями діяльності та спеціалізації цього університету.

– Відкриття і функціонування цього закладу не потребує залучення бюджетних коштів, тому прийняття ухвали дасть гарний старт новому проєкту, – наголосила Гелена Пайонкевич, директорка юридичного департаменту Львівської мерії.

Джерело: Львівська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Unbroken Ukraine

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-13 13:34:21