Суспільне мовлення

У Львові відкрили новий прихисток для вимушених переселенців

У Львові відкрили прихисток для проживання внутрішньо переміщених осіб. Облаштуванням шелтеру займається Благодійний фонд імені Бориса Возницького. Працівники і волонтери вирішили переробити під тимчасове житло для переселенців стару будівлю. У прихистку зможуть розмістити 70 людей.

Раїса Ільчик та її п’ять онуків зараз живуть у Львові. Вони евакуювалися з Донецької області з міста Миколаївка.

Раїса Ільчик у новому прихистку для переселенців. Суспільне Львів

Бабуся є опікункою дітей, які стали сиротами у 2014 році. Тепер вона з онуками житимуть у новому прихистку. Вони перші мешканці цього прихистку. Раїса Ільчик разом з онуками допомагали його ремонтувати.

“Допомагали фізично, підлогу мили, виносили речі, заносили і подавали. Те що скажуть, те й помагали діти. Всю легку роботу виконувати. Надіємось десь ще щось будуть відкривати для інших. Бо війна це таке тільки здається, що вона швидко закінчиться, а це не так. Ми теж сподівалися, що вона швидко закінчиться”, — каже переселенка Раїса Ільчик.

У Львові відкрили новий прихисток для вимушених переселенців

Онуки Раїси Ільчик. Суспільне Львів

Облаштуванням шелтеру займається Благодійний фонд імені Бориса Возницького. Благодійники та волонтери переобладнали під тимчасове житло для переселенців стару будівлю лікарні, яку надала Львівська обласна рада. До облаштування прихистку долучилася і Вікторія разом з донькою Яною, які евакуювалися з міста Костянтинівка Донецької області і вже близько року живуть у Львові.

“Донька сверлила. Я з Андрієм вимивали підлогу, ми готували повністю кімнату до заселення”, — каже переселенка Вікторія Замуруєва.

У двоповерховому прихистку під назвою “Центр підтримки та захисту” є 17 житлових кімнат, кухня та їдальня. Тут одночасно може жити до 70 людей, розповів менеджер прихистку Андрій Хожев.

“У нас два поверхи. На першому поверсі в основному будуть літні люди, пенсіонери, маломобільні, інваліди. Другий поверх буде більш сімейний з дітками, ми навіть приймаємо з тваринками”, — каже менеджер прихистку Андрій Хожев.

У Львові відкрили новий прихисток для вимушених переселенців

У Львові відкрили новий прихисток для вимушених переселенців. Суспільне Львів

Мешканців прихистку будуть забезпечувати харчуванням, а також надаватимуть психологічну, юридичну та медичну підтримку.

“Від сьогодні ми організовуємо адміністрування у вигляді цілодобового чергування. У нас буде три адміністратори і телефони гарячої лінії, які теж працюють цілодобово, можна записуватися і подавати інформацію”, — розповідає керівниця проєкту “Центр підтримки та захисту” Альбіна Брильянтова.

У Львові відкрили новий прихисток для вимушених переселенців

Душові у прихистку. Суспільне Львів

Також у прихистку готуються приймати мешканців підтоплених міст та сіл через підрив Каховської ГЕС, розповіла керівниця проєкту Альбіна Брильянтова.

“Зранку ми вже поспілкувалися з нашою координаційною радою, один наш автобус вже виїхав на Херсон, другий автобус теж готовий виїжджати, але поки що кажуть, що ситуація стабільна”, — додає Альбіна Брильянтова.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За її словами, Благодійний фонд імені Бориса Возницького, регулярно допомагає евакуйовувати українців з прифронтових регіонів, а також організовує гуманітарну допомогу.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин