Суспільне мовлення

У Львові розпочали зводити перший будинок для поранених переселенців

На вулиці Миколайчука у Львові розпочали будівництво соціального житла, де проживатимуть поранені внутрішньо переміщені особи. Загалом побудують 8 будинків, розрахованих на 700 людей.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

У будинках будуть одно-, дво- та трикімнатні кампуси. Люди зможуть жити разом зі своїми сім’ями. Європейська комісія виділила на проєкт соціального житла 19,5 мільйонів євро грантових коштів.

“Ми раді бачити, що роботи в межах проєкту продовжуються. Це дозволить задовольнити найбільш нагальні потреби в житлі для поранених українців, які проходять реабілітацію. Ми з нетерпінням чекаємо на продовження нашої плідної співпраці з муніципальною командою”, — сказала керівниця відділу “Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура та довкілля” Представництва ЄС в Україні Клое Алліо.

У пресслужбі міської ради повідомили, що на початку листопада обрали генерального підрядника — будівельну компанію “Прогресбуд”.

Перший будинок планують закінчити будувати до травня 2024 року, каже директор комунального підприємства “Львівське міжміське бюро технічної інвентаризації” Юрій Теліпський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Наголошуємо на тому, що ці будинки будуть повністю інклюзивні, щоби маломобільні люди могли комфортно проживати і проходити реабілітацію у центрі UNBROKEN, який знаходиться одразу біля об’єкту будівництва”, – розповів Юрій Теліпський.


Джерело: Суспільне мовлення України