Суспільне мовлення

У Львові попрощаються із захисником Русланом Левком із позивним “Бандера”

Сьогодні, 7 червня, у Львові відбудеться прощання із військовим Русланом Левком. Чоловіка поховають на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Руслан Левко “Бандера” народився у Стрию Львівської області. Чоловік навчався у Стрийському фаховому коледжі Львівського національного університету природокористування. Тривалий час працював у Чехії. Був учасником Революції Гідності.

Із початком військової агресії РФ Руслан вступив до НГУ та проходив службу у лавах батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького. Неодноразово виконував бойові завдання у зоні АТО/ООС. За особистий героїзм військового нагородили відзнакою Президента України “За участь в антитерористичній операції”, медаллю “За оборону гори Карачун”, відзнаками Верховної Ради України, Національної гвардії України та Міністерства внутрішніх справ.

Після 24 лютого 2022 року військовослужбовець виконував завдання у столиці та на території Київської області, згодом боровся із військовими РФ на східному напрямку.

Руслан Левко загинув 1 червня 2022 року. Йому було 32 роки. У військового залишилися батьки, дружина та двоє дітей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чин похорону Героя розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисника на Личаківському кладовищі.


Джерело: Суспільне мовлення України