Львівський портал

У Львові підняли вартість проїзду у громадському транспорті

У п’ятницю, 8 грудня, виконавчий комітет Львівської міськради встановив нові тарифи на проїзд в усьому громадському транспорті. Подорожчання львів’янам слід чекати вже з 11 грудня. Про це повідомляє Львівський портал.

Так, із 11 грудня вартість проїзду в автобусах й електротранспорті становитиме:

  • 13 грн – при оплаті транспортною карткою ЛеоКарт (6,5 грн – для студентів із карткою ЛеоКарт),
  • 15 грн – при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC (зараз – 8,5 грн або 10 грн із пересадкою, лише в електротранспорті);
  • 20 грн – при оплаті готівкою у водія (зараз – 15 грн).

Таким чином подорожчання першочергово охопить саме електротранспорт. У мерії раніше пояснювали, що востаннє тарифи на проїзд у  Львові піднімали у 2021 році, і за цей час удвічі зросла вартість електроенергії та матеріали для обслуговування колії, мережі й рухомого складу.

При цьому своїм рішенням виконком уже передбачив, що з 1 червня 2024 року за проїзд готівкою доведеться платити вже 25 грн.

Говорячи про вартість проїзду при оплаті готівкою, керівник департаменту міської мобільності Олег Забарило пояснював, що вищу ціну закладають спеціально, аби пасажири переходили на онлайн-оплату.

«Щодня продаємо від 1500 до 2000 транспортних карток ЛеоКарт, будемо нарощувати ці темпи продажу, аби максимально перейти на безготівкову оплату проїзду у громадському транспорті», – сказав посадовець на засіданні виконкому.

Вартість перевезення одного місця багажу з 11 грудня складатиме 13 грн (з карткою ЛеоКарт), 15 грн (банківська картка чи пристрій з NFC) і 20 грн (при оплаті готівкою у водія, а з 1 червня 2024 року – 25 грн).

Штраф за безквитковий/незавалідований проїзд складатиме 300 грн.

Крім того, окремим рішенням виконком також визначив нову вартість місячних абонементів (карток) в електротранспорті:

  • для підприємств, установ та організацій Львівської міської територіальної громади – 500 грн;
  • загальний місячний абонемент – 430 грн (було 230 грн), електронний – 420 грн;
  • студентський – 215 грн (було 115 грн), електронний – 210 грн.

 

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2023-12-08 12:12:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин