Львівський портал

У Львові оголосили конкурс на облаштування Меморіального комплексу військових поховань

У Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу пропозицію меморіального комплексу військових поховань Героїв України на вул. І. Мечникова у Львові. Архітектори можуть зареєструватись на участь у конкурсі до 21 січня. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Умови і програму архітектурного конкурсу прийняли на виконавчому комітеті Львівської міської ради і вони вже доступні на сайті Львівської міської ради. Їх розробили спільно з робочою групою, в яку входять багато фахових людей: істориків, представників мистецьких середовищ, культурних діячів Львова.

«Ми хочемо бачити пропозиції щодо того, як мають виглядати поховання військових, поховання наших українських Героїв. Ми хочемо бачити інклюзивний простір, адже багато побратимів будуть відвідувати комплекс на кріслах колісних. Ми хочемо бачити зону для днів пам’яті. Ближче до вулиці Мечникова можуть бути досить великі зібрання і вшанування пам’яті Героїв. Це має бути з одного боку комфортний простір з точки зору доступності і перебування, а з іншого – він має нести на собі цю меморіальну функцію, він має бути значущий. Також це має бути певний простір меморіального скверу, де в ландшафтній формі буде наголошено на історичних подіях, російсько-українській війні, в ході якої віддали свої життя українські Герої, які поховані на вулиці Мечникова», – розповів Антон Коломєйцев.

Зареєструватися на участь у конкурсі можна до 17:00 год. 21.01.2024 року. А подати проєкт – до 17:00 год. 18.03.2024 року. Переможців конкурсу визначать у квітні.

Переможцям виплатять премії. За 1 місце – 500 тис. грн., за 2 місце – 300 тис. грн., а за 3 місце – 200 тис. грн. Фінансування конкурсу та виплата премій  переможцям здійснюватиметься не за рахунок коштів міського бюджету, а виключно за кошти благодійників.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-05 14:32:02

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин