Львівський портал

У Львові на маршрути вийдуть перші трамваї з Берліна

У п’ятницю, 2 серпня, у Львові на маршрут №3 вийде перший трамвай, який місту безоплатно передав Берлін. Ще один трамвай розпочне курсувати 3 серпня. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Усі отримані 12 вагонів переобладнуються для місцевих колій у вагоноремонтних майстернях ЛКП «Львівелектротранс».

Першими на лінії виїдуть трамваї №1228 та №1229. Спочатку вони курсуватимуть на маршруті №3, а згодом – на маршрутах №3 або №6. До кінця серпня планують випустити ще два трамваї з цієї партії.

Керівник ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів зазначив, що допомога від німецької компанії BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) включає не тільки транспортні засоби, але й запасні частини до них. Це важливо для забезпечення надійної роботи трамваїв.

Берлінські трамваї є енергоощадними й споживають у 2-2,5 раза менше електроенергії, ніж наявні трамваї у Львові. Це дозволить підприємству не лише підсилити трамвайні маршрути додатковими вагонами, але й зекономити на електроенергії.

Нагадаємо, що Берлінська транспортна компанія безоплатно передає Львову 12 вживаних робочих трамваїв КТ4D та запчастини до них.

До кінця 2024 року Львів також безкоштовно отримає 11 вживаних трамваїв Bernmobil. Їх передає швейцарське місто Берн. Вісім із цих трамваїв є справні, а три передбачені на запчастини.

29 травня Львів отримав перший з 12 подарованих трамваїв КТ4D з Берліна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-01 10:20:53