Суспільне мовлення

У Львові благодійники долучилися до відновлення вікон у пошкодженій внаслідок обстрілу школі

Львівську школу, пошкоджену через російський обстріл 15 лютого, відновлюють разом із благодійниками. В приватній школі вибуховою хвилею були вибиті вікна й пошкоджені інші конструкції: загалом пошкоджено понад 50 вікон.

Про це Суспільному розповіла керівниця освітнього напрямку Вікторія Христенко.

Наразі в приміщеннях, де вчилися п’ятикласники, монтують нові стіни й готують до встановлення вікна. Зараз уроки проводять в інших приміщеннях будівлі. Пошкоджені вибуховою хвилею класи відбудовують.

У Львові благодійники долучилися до відновлення вікон у пошкодженій внаслідок обстрілу школі. Фото: Ірина Мочульська / Суспільне Львів

“53 вікна нам треба поміняти. Точно більше, аніж пів мільйона гривень в нас піде на відновлення стін, відеонагляд, слабострумка, інтернет, оце все, бо нічого немає. І ми сподіваємося на ваучерну підтримку від Львівської міської ради, бо є така можливість”, — розповідає керівниця освітнього напрямку Вікторія Христенко.

Ремонтні роботи в школі, пошкодженій вибуховою хвилею, 22 лютого 2024.

Ремонтні роботи в школі, пошкодженій вибуховою хвилею, 22 лютого 2024. Фото: Ірина Мочульська / Суспільне Львів

Нові вікна на місці вибитих внаслідок падіння ракети неподалік встановлюють за гроші благодійників, зокрема благодійні організації Global Empowerment Mission разом із Howard G Buffett Fondation.

“Наша “віконна програма” реалізується на території всієї України. У програмі ми виготовляємо від 10 до 12 тисяч віконних конструкцій на місяць. Ми замінюємо пошкоджені вікна у школах, у дитячих садках і житлових будинках”, — каже директор благодійної організації Майкл Каппоні.

Прибирати приміщення від скла та уламків конструкцій 15 лютого допомагали вчителі, працівники школи й батьки учнів. Окрім навчальних закладів, відновлюють і будинки на вулиці Науковій.

Ремонтні роботи в школі, пошкодженій вибуховою хвилею, 22 лютого 2024.

Ремонтні роботи в школі, пошкодженій вибуховою хвилею, 22 лютого 2024. Фото: Ірина Мочульська / Суспільне Львів

“27 будинків житлових і гуртожитків, дві школи й один садочок. Ми зараз знаходимося в одній зі шкіл. Запущена міська програма для компенсації мешканцям за вибиті вікна та двері”, — розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними Львівської мерії, з початку повномасштабного вторгнення у Львові через ракетні обстріли були пошкоджені понад 5700 вікон.


Джерело: Суспільне мовлення України