Суспільне мовлення

У Львові безготівкову оплату проїзду тестуватимуть ще на двох маршрутах

У Львові із 27 та 28 червня ще на двох міських маршрутах почнуть тестувати безготівкову оплату проїзду. Один із маршрутів — приватний перевізник. Про це повідомили на Facebook-сторінці “Електронний квиток ЛеоКарт”.

Завтра, 27 червня, безготівкову оплату у тестовому режимі впровадять на маршруті № 62 (станція Підзамче-с. Малі Грибовичі), що обслуговує приватний перевізник. Із середи, 28 червня, безготівкова оплата у тестовому режимі запрацює в автобусах комунального АТП №1 на маршруті № 5″А” (Винники-пл. Різні).

Пасажири цих маршрутів зможуть звично сплатити за проїзд готівкою у водія і отримати разовий паперовий квиток, а також оплатити проїзд безконтактною банківською карткою з чипом або іншими пристроями з підтримкою NFC.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо про впровадження е-квитка у Львові

  • Єдиний електронний квиток — “ЛеоКарт” — охоплюватиме всі види громадського транспорту Львова: це трамвай, тролейбус, автобус та дасть можливість пересадки між цими видами транспорту упродовж 40 хвилин після зафіксованої оплати.
  • Увесь львівський громадський транспорт, а це близько 750 маршруток, трамваїв та тролейбусів, уже обладнали валідаторами — це пристрої для зчитування ЛеоКарт.
  • У Львові обіцяли запровадити е-квиток на початку 2019 року. Згодом дату впровадження перенесли на 2020 рік, а далі — на 2021. У вересні 2020 року до Львова завітала команда чеських фахівців, яка впроваджуватиме е-квиток у місті.
  • У грудні 2020 року, оголосили про збір документів для виготовлення пільгового е-квитка. Тоді документи подали 8 тисяч жителів Львівської громади.
  • У квітні у львівських трамваях встановили перші валідатори. Це пристрої для зчитування електронного квитка. Наразі вони працюватимуть у тестовому режимі.
  • 13 січня 2022 року у Львові почали перший етап впровадження е-квитка.
  • 5 червня почали тестувати безготівкову оплату проїзду на міських маршрутах №1А, 3А та №10. Протягом двох тижнів послугою скористались 8 тисяч пасажирів.


Джерело: Суспільне мовлення України