Суспільне мовлення

У Львівській громаді попрощаються із захисниками України Тарасом Кутним та Андрієм Підсосним

У Львівській громаді попрощаються із захисниками України Тарасом Кутним та Андрієм Підсосним. Чоловіки загинули минулого року в бою з російськими військами. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Тарас Кутний народився у Винниках. Чоловік закінчив Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського. Також здобував освіту у Національній академії внутрішніх справ, де закінчив військову кафедру.

Тарас Кутний. Львівська міська рада

Протягом 2015-2018 років Тарас Кутний виконував бойові завдання у зоні АТО у складі 4 бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука Нацгвардії України. Із початком повномасштабного вторгнення РФ воював у лавах Північного Київського територіального управління НГУ. Зокрема, військовий брав участь у бойових діях в Гостомелі, Бучі та Ірпені, згодом захищав східні кордони.

Тарас Кутний загинув 17 грудня. Йому було 25 років. У захисника залишилися батьки і дві молодші сестри.

Прощання із військовим розпочнеться об 11:00 у родинному помешканні на вулиці Івана Липи, 15 у Винниках. Об 11:30-11:40 відбудеться Чин похорону у місцевому храмі Різдва Івана Хрестителя. Поховають Героя на новому кладовищі у Винниках.

Андрій Підсосний народився у Львові. Закінчив Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва. Після цього проходив військову службу у Золочеві Львівської області. У 2009-2010 роках чоловік працював у Державній службі охорони при Міністерстві внутрішніх справ. Також згодом був рятувальником.

Андрій Підсосний

Андрій Підсосний. Львівська міська рада

Андрій виконував бойові завдання у зоні АТО. Із початком повномасштабного вторгнення добровольцем став до лав 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Боєць загинув 15 вересня. Йому було 33 роки. У Андрія Підсосного залишилися мама, брат, сестри та племінники.

Чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають військового на Личаківському кладовищі.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На війні загинув захисник зі Львівщини Михайло Дучак


Джерело: Суспільне мовлення України