Україна і світ

У Луцьку відкрили центр Recovery: щороку там зможуть допомагати 1 500 бійцям

Новий реабілітаційний центр національної мережі Recovery для поранених військових відкрили у Луцьку.

Відкриття центру Recоvery

Завдяки надсучасному обладнанню та мультидисциплінарній команді фахівців, центр щорічно зможе надавати безкоштовну допомогу понад 1 500 військовослужбовцям.

Центр у Луцьку вже 13 у мережі Recovery. Її заснували Віктор та Олена Пінчуки для підтримки Сил безпеки та оборони України.

Зараз дивляться

Новий центр розташований на базі однієї з ключових медичних установ Волині.

Він відповідає світовим стандартам технологічності та інклюзивності.

Що є в реабілітаційному центрі

У лікувально-реабілітаційній зоні луцького центру Recovery є велика зала фізичної реабілітації, дві зали для індивідуальних занять, масажу та асистивних технологій, а також кабінети ерготерапії, фізіотерапії, магнітотерапії, лазерної терапії, психологічного розвантаження, ординаторська, зона відпочинку (їдальню) та кабінети фахівців.

Центр оснащений обладнанням з віртуальною реальністю. Це забезпечує зворотний зв’язок з пацієнтами та розробляє завдання-орієнтовані гейміфіковані тренування для підвищення мотивації військових до відновлення.

Завідувач луцького реабілітаційного центру Тарас Ікало каже, що тепер можна буде реабілітувати воїнів на високотехнологічному рівні відповідно до світових стандартів.

– Для Волині відкриття такого інноваційного центру мережі Recovery — це потужний внесок у відновлення здоров’я захисників та захисниць України, — зазначив Тарас Ікало.

У палатному відділенні можуть одночасно перебувати 50 захисників. Воно оснащене функціональними меблями, інклюзивними вбиральнями та душовими.

Команда медиків

Серед фахівців центрів Recovery є спеціалісти з фізичної реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, масажисти, асистенти, терапевти мови та мовлення і психологи.

Засновник проєкту Віктор Пінчук каже, що надзвичайно важливим завданням є безперервно навчати команди мережі Recovery.

– Ми проводимо постійні семінари, зараз проходить курс для керівників реабілітаційних центрів спільно з Львівською бізнес-школою, – говорить Віктор Пінчук.

Цього літа команди мережі пройшли стажування в Латвії та відвідали Мічиганський університет у США для вивчення досвіду в сфері менеджменту болю.

Планується, що до зими 2024/2025 року в межах мережі Recovery пройде 80 освітніх заходів, в яких візьмуть участь більше 3 300 членів мультидисциплінарних команд.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-07 12:42:06