Україна і світ

У Києві відбулося чергове засідання Громадської ради Міноборони

Голова Громадської ради при МО України капітан 1-го рангу запасу Володимир Чепець зазначив, що цього разу у заході взяли участь представники Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції, Головного управління земель оборони та фондів, Головної інспекції та Управління корпоративного менеджменту Міноборони.

 

Представник Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України зауважив, що у зв’язку із воєнним станом і суттєвими змінами характеру корупційних ризиків, які зараз є у ЗСУ і Міноборони, було ухвалене рішення готувати нову Антикорупційну програму:

– З початком широкомасштабної агресії ми подивились на попередню програму і зрозуміли, що 40% заходів, які планувались у відносно мирний час, вони не є актуальними, або вони не фінансуються, або фінансуються за остаточним принципом і фактично відійшли на другий план.

Тож для розроблення нової Антикорупційної програми наказом Міноборони було створено робочу групу для оцінювання корупційних ризиків.

Перший заступник голови Громадської ради при Міністерстві оборони України генерал-майор запасу Петро Гаращук нагадав, що Громадська рада, перш за все, є органом громадянського суспільства.

– Представники 35 громадських організацій делегують своїх членів до складу Громадської ради, яка є контролюючим та дорадчим органом при Міністерстві оборони України… Сьогодні розглядали надзвичайно важливі, не тільки для Міністерства оборони, а й для нашої держави, питання. Першим питанням у порядку денному була Антикорупційна програма. І це зрозуміло, бо, після вторгнення російської федерації найбільша біда у нас – це корупція та система призначень до державних органів справжніх професіоналів. Громадянське суспільство не сприймає це… І боротьба з корупцією – це, перш за все, невідворотність покарання для корупціонера, – зауважив перший заступник голови Громадської ради.

І додав, що на його думку, на таких засіданнях бажана присутність представників керівного складу Міноборони. 

Окрім нової редакції Антикорупційної програми, також на засіданні Громадської ради обговорили питання, пов`язані з діяльністю держпідприємств сфери управління Міноборони.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото Наталії Кравчук

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-20 21:35:10