Україна і світ

У Києві презентували трейлер до фільму Буча

13 вересня у Києві презентували тизер-трейлер до майбутнього фільму-драми Буча. Зйомки заплановані на грудень-січень, а премʼєра фільму відбудеться на роковини трагедії.

Сюжет стрічки заснований на реальних подіях, що відбувалися у містах Буча, Ворзель, Гостомель та Ірпінь під час російської окупації у лютому-квітні 2022 року.


Фільм-байопік розповість про порятунок 203 місцевих жителів Костянтином Гудаускас – громадянином Казахстану, який отримав політичний притулок в Україні та проживає в Бучі.

У стрічку також включать сцену порятунку відомого українського композитора Ігоря Поклада, який опинився заблокованим у власному підвалі у Ворзелі. Декілька його творів стануть саундтреками фільму.

– Після того, як у квітні стало відомо, що відбувалося у Бучі та інших містах України, які були окуповані, стало зрозуміло, що про трагедію українського народу повинні дізнатися у всьому світі. Ми вважаємо, що реалізація цього проєкту допоможе Україні привернути увагу міжнародної спільноти й спонукатиме нарощувати економічну та військову допомогу надалі, – розповідає продюсер фільму Олександр Щур.

Кастинг акторів проведуть до кінця року. Втім уже зараз відомо, що головного антагоніста зіграє В’ячеслав Довженко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Знімати фільм Буча планують виключно на кошти іноземних інвесторів і меценатів.

– Маючи вже перші іноземні інвестиції й чітке розуміння що кожна гривня в Україні необхідна для допомоги нашім збройним силам, ми й надалі плануємо залучати кошти за кордоном шляхом донатів та інвесторів. Українці теж можуть допомоги, максимально поширювати інформацію про стрічку, щоб привернути увагу ЗМІ, медійних персон і меценатів, – каже режисер Станіслав Тіунов.


Фільм Буча
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-14 18:40:32