Україна і світ

У Дніпрі ліквідовано ботоферму, яка поширювала кремлівську пропаганду

У Дніпрі у результаті слідчо-оперативних дій кіберфахівців Служби безпеки України ліквідовано ботоферму спецслужб рф.

Вона масово розповсюджувала через інтернет дезінформацію щодо суспільно-політичної ситуації в європейських країнах, повідомила пресслужба СБУ.

Крім того, задокументовано факти масштабної агітації на підтримку країни-агресора і поширювання закликів до захоплення державної влади в Україні. У соцмережах розповсюджувався маніпулятивний контент, у тому числі фейкові коментарі «відомих експертів» і «політологів».

За даними слідства, до організації незаконної діяльності причетна мешканка обласного центру, яка тривалий час працювала у сфері ІТ. Після широкомасштабного вторгнення на неї «вийшов» представник спецслужб рф і запропонував співробітництво на користь окупантів.

За вказівкою свого московського куратора вона створила ворожу ботоферму. Необхідне телекомунікаційне обладнання встановила в орендованій квартирі. Використовуючи спеціальне програмне забезпечення, щодня реєструвала в інтернеті до 100 фіктивних облікових записів.

Для проведення ворожих інформаційних диверсій окупанти створили через підконтрольну ботоферму майже 10 тис. фейкових акаунтів. Для їх анонімної реєстрації використовували sim-картки українських, російських та європейських мобільних операторів. За проведення підривної діяльності жінка отримувала гроші з рф.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-21 08:42:53