Україна і світ

У Держдепі США назвали умови для зняття санкцій з Росії

Вашингтон готовий пом’якшити запроваджені проти Росії санкції, якщо Москва погодиться на серйозні переговори щодо свого вторгнення в Україну і подальшого виведення звідти військ РФ.

Про це, виступаючи в американському сенаті 26 січня, заявила заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд.

За її словами, умовою для пом’якшення санкцій проти РФ мають стати серйозні наміри Кремля щодо переговорів про війну в Україні та беззастережне виведення військ з усієї території України.

Зараз дивляться

– У контексті російського рішення вести серйозні переговори і вивести свої сили з України та повернути території я б, звісно, схвалила, і я думаю, що держсекретар (Ентоні, – Ред.) Блінкен також схвалив ослаблення санкцій, – сказала Нуланд.

При цьому сенатор, якому відповідала заступник держсекретаря США, засумнівався, що зняття санкцій стане для Росії мотивацією для закінчення війни, оскільки це було б “занадто просто”.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що його не цікавлять “мирні переговори” з російським президентом Володимиром Путіним, оскільки слова глави Кремля відрізняються від його вчинків.

Водночас прессекретар Зеленського Сергій Нікіфоров заявив, що Україна може погодитися на переговори з Росією, якщо переговорний процес базуватиметься на низці базових, універсальних принципів: повага до Статуту ООН, повага до територіальної цілісності й суверенітету України, гарантії того, що подібна агресія більше не станеться, та інших принципах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: The Independent

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-26 22:17:30

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин