Україна і світ

У Чернігові розгорнули найбільший в’язаний Державний прапор України

Як інформує офіційний ресурс Чернігівської міської ради, загальний розмір в’язаного прапора – 30 м 54 см на 20 м 20 см. Найбільшим прапор визнали у Національному реєстру рекордів

Над його виготовленням працювали майже 350 майстринь з усіх областей України. До створення прапору долучились майстрині з тимчасово окупованих територій і ті, хто виїхав наразі з країни. Готові фрагменти надсилали з Польщі, Італії, Франції, Німеччини, Канади. Робота тривала з квітня до серпня.

– Ми вирішили у такий спосіб об’єднати в’язальниць зі всієї України. Тому що всі були в депресії, в горі. До нас приєдналося дуже багато майстринь,– говорить організаторка створення прапору і засновниця фонду «Чарівниці добра» Альона Розумієнко.

У міськраді зазначають: якщо розпустити нитки з прапора, то їх загальна протяжність складе не менше 700 км, що дорівнює відстані від Чернігова до Херсона.

Після цього зі стяга планують зробити один невеличкий прапор для Чернігова, а з решти пошиють ковдри, частину з яких передадуть переселенцям, а інші продадуть на благодійному аукціоні для ЗС України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-15 20:59:29