Україна і світ

У Бюджеті-2023 передбачено коливання курсу долара на рівні 42 гривень – Шмигаль

У проєкті державного бюджету на 2023 рік передбачено коливання $1 на рівні 42 гривні, коли ж інфляція може сягнути 30%.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за результатами засідання уряду.

Він розповів, що разом із кожним проєктом бюджету уряд України також ухвалює макроекономічний прогноз, на основі якого далі будується кошторис держави.

– Цей прогноз включає розмір ВВП та інфляції, середню зарплату, курс долара та інше. Цього року такий прогноз є консенсусом між Урядом, Національним банком України та міжнародними фінансовими організаціями. Залежно від того, як буде змінюватися ситуація на фронті, економіка у 2023 році може як впасти на 0,4%, так і зрости на 10 та більше відсотків, – повідомив Денис Шмигаль.

За його словами, від цього залежатимуть й інші показники.

Він наголосив, що нинішній макропрогноз є доволі консервативним, адже Україна має бути готова до будь-яких варіантів розвитку подій.

– Отже, в рамках цього макропрогнозу економіка наступного року зросте на 4,6% у реальному вираженні та на 37% у номінальному. Середня зарплата орієнтовно складе 18,5 тисяч гривень, інфляція може сягнути 30%, середньорічний курс долара буде коливатися в районі 42 гривень, – повідомив Денис Шмигаль.

Раніше український прем’єр розповів, що з кожної гривні державного бюджету у 2023 році 50 копійок піде на армію та безпеку, а 35 – на соцпідтримку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, у серпні Національний банк України прогнозував курс долара по 50 гривень.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-14 01:15:40