Україна і світ

У Бундестазі сказали, що буде, коли Україна зіб’є ворожий літак над РФ зброєю Заходу

Голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Аґнес Штрак-Ціммерманн привітала зміну позиції уряду країни щодо застосування Україною західної зброї для ударів по військових об’єктах на території РФ.

Вона сказала, що міжнародне право прямо передбачає цілеспрямовані атаки як захист.

Німеччина дозволила бити по РФ західною зброєю: що це означає

— Це означає, що згідно з міжнародним правом українці мають право оборонятися, ми допомагаємо зброєю і матеріалами, і що агресор знищується заздалегідь. Це стосується винятково військових цілей… Це мало статися набагато раніше, – заявила Штрак-Ціммерманн.

У парламентарки Бундестагу також поцікавилися, що буде, якщо Україна використає західну зброю для знищення російських літаків на території РФ. Штрак-Ціммерманн вважає, що ескалації через це очікувати не варто.

Зараз дивляться

— Це означає лише те, що у Росії стане менше на один літак, який летів у напрямку України, щоб завдавати ударів і вбивати українців, – відповіла голова оборонного комітету.

За її словами, робота політиків має полягати в тому, щоб пояснювати, що станеться, якщо не ухвалити рішення про дозвіл Україні наносити удари по російським військовим об’єктам на території Росії.

На її думку, за таких умов російська армія вийде на західний кордон України. Вона додала, що тоді російські загарбники опиняться безпосередньо перед кордоном НАТО, який Берлін теж захищає.

— Якщо ми не зупинимо Путіна, то в підсумку під загрозою опиняться і наша територія, і наші військові. Тому що, якщо Росія нападе на Польщу або іншу країну НАТО, наприклад, на країни Балтії, то ми, німці, теж будемо втягнуті у війну. Якщо ви цього не хочете, то повинні ускладнити життя Путіну, – сказала Штрак-Ціммерманн.

31 травня міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус офіційно заявив, що ФРН дала дозвіл Україні завдавати ударів переданою зброєю по території Росії, але у близьких до державного кордону районах.

Джерело: Deutsche Welle

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-04 21:16:39