Україна і світ

У 2022 році Україна отримала від Євросоюзу 22 млрд євро допомоги – Боррель

Головний дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель повідомив, що загальна військова допомога Україні від блоку 2022 року становила вже 22 млрд євро.

Про це він заявив перед зустріччю міністрів закордонних справ Групи семи у Німеччині у четвер, 3 листопада.

– Європейський Союз уже виділив 22 мільярди євро на підтримку України – 22 мільярди євро. І я не зважаю тут на військову підтримку, яка надається на двосторонній основі державами-членами, – повідомив він.

Європейський дипломат додав, що три мільярди євро із названої ним суми було виділено через Європейський інструмент забезпечення миру, решта 19 – було виділено Євросоюзом та державами-членами “для фінансової, економічної підтримки України”.

– Зима наближається, Путін чекає на “генерала на Зиму”, щоб підтримати російську армію. Нині, як ніколи, ми маємо підтримати Україну та український народ. Вони воюють, захищають свою країну та наш моральний обов’язок – підтримати їх, – заявив Жозеп Боррель.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, Єврокомісія підготувала три способи за допомогою яких країни ЄС можуть фінансово підтримати Україну в умовах її війни з Росією. Вони мають бути розглянуті під час зустрічі міністрів фінансів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-04 00:01:16