Україна і світ

Торт на Різдво – пісні рецепти


Торт на Різдво 2024 стане не просто десертом, а справжнім символом свята. Його можна прикрасити різдвяними мотивами, додати пряні нотки кориці, імбиру чи цитрусових, щоб передати атмосферу зимової казки.

Факти ICTV зібрали найкращі рецепти різдвяних тортів, які підійдуть як для досвідчених кондитерів, так і для тих, хто готує вперше.

Обирайте свій варіант та створіть кулінарний шедевр, що доповнить вашу різдвяну магію!

Шоколадний торт

Цей торт на Різдво стане окрасою будь-якого свята та подарує незабутнє задоволення любителям шоколаду. Готується просто, а результат завжди перевершує очікування!

Інгредієнти

Коржі

  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка манки
  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка води
  • 0,5 склянки олії
  • 3 ст. л. какао з гіркою
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1 пак. ванільного цукру
  • 0,5 ч. л. солі

Крем

  • 1 склянка соку з м’якоттю або дитяче фруктове пюре (розвести водою)
  • 3-4 ст. л. манки з гіркою
  • цукор за бажанням

Приготування

  1. Манку, цукор, какао, розпушувач, ванілін, сіль змішати та додати воду. Залишити на 20-30 хвилин.
  2. Додати олію, ретельно перемішати.
  3. Додати просіяне борошно.
  4. Випікати 2-3 коржа за температури 180 градусів 20-25 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
  5. Доки випікаються коржі, зробити крем. До соку додати манку та проварити на малому вогні до загустіння крему.
  6. Якщо у вас пюре, додати манку, перемішати та влити воду. Тоді проварити на малому вогні до загустіння крему.
  7. Зібрати торт: коржі перемазати кремом (за бажанням можна додати кокосову стружку або фрукти).
  8. Залишити в холодильнику на 5-6 годин.

Пісний Наполеон

Легкі, хрусткі коржі в поєднанні з ніжним кремом роблять цей десерт неймовірно смачним. Він стане справжньою родзинкою святкового столу на Різдво, а готувати його – одне задоволення!

Інгредієнти

Тісто

  • 360 г борошна
  • 200 мл газованої води
  • 125 мл рослинної олії
  • 0,5 ч. л. солі

Крем

  • 1 л яблучного соку
  • 200 г цукру
  • 8 ст. л. манки
  • 150 г грецьких горіхів

Приготування

Тісто

  1. До борошна влити воду і олію, всипати сіль і замісити тісто.
  2. Загорнути у плівку і залишити на 30 хвилин.
  3. Тісто розділити на 10 частин. Кожен шматок розкачувати на пергаментному папері (краще руками), папір змащувати олією не потрібно.
  4. Випікати за температури 200 градусів 5 хвилин.

Крем

  1. У сік додати цукор і манку, ретельно розмішати і поставити на вогонь.
  2. Зварити кашу, постійно помішуючи, щоб не утворювались грудки.
  3. Крем трішки остудити і збити міксером. Крем має збільшитись в об’ємі удвічі та побіліти.
  4. Перемащувати коржі, кожен корж після крему посипати подрібненими горіхами.
  5. Зібрати торт. Верх і боки посипати крихтами з коржів.

Шоколадний торт з банановим кремом

Крем на основі бананів додає легкості й освіжає десерт, роблячи його особливим. Такий торт ідеально підійде як для різдвяних свят, так і для затишного сімейного вечора за чашкою чаю.

Інгредієнти

Тісто

  • 3 ст. муки
  • 2 ст. цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 0,5 ст. рослинної олії без запаху
  • 0,5 ст. какао-порошку
  • 10 г розпушувача
  • 1,5 склянки води

Крем

  • 0,5 л бананового соку
  • 3 ст. л. манної крупи

Глазур

  • 3 ст. л. какао-порошку
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. муки
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 200-250 мл води

Приготування

  1. Для приготування тіста змішати сухі складові. Додати олію, воду, все ретельно і швидко перемішати.
  2. Вилити у форму, застелену пергаментом.
  3. Випікати за температури 180 градусів приблизно 45 хвилин.
  4. Для крему зварити манку з додаванням соку, постійно помішуючи, щоб не підгорів, до загущення. Після цього збити блендером.
  5. Для глазурі все змішати та зварити.
  6. Коржі змастити кремом та полити все глазур’ю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Усі страви є пісними, тому їх можна їсти навіть тим, хто дотримується посту.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-28 18:07:00