Україна і світ

Точно не роки: Данілов спрогнозував терміни завершення війни в Україні

Розв’язана РФ повномасштабна війна проти України точно не триватиме протягом років. Проте і на швидку перемогу нашої держави розраховувати не варто.

Про це заявив в одному з інтерв’ю секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

– Я хотів би не погодитися, що роки-роки-роки ми будемо боротися з цим агресором. Я більш оптимістичний у цьому випадку, у мене свій прогноз, як це має закінчитися… Я кажу, що раз – це буде непроста війна; два – перемога буде за нами; три – не буде швидкої перемоги, але це точно не роки-роки-роки, – наголосив секретар РНБО.

Він висловив переконання, що Україні вдасться зробити так, що після нашої перемоги в агресора “не буде зубів у роті когось покусати”.

Данілов також зазначив, що наша держава заздалегідь готувалася до вторгнення РФ. І свідченням цього є ухвалення в листопаді 2021 року Плану оборони країни – вперше за часи незалежності. У цьому великому документі прописана діяльність усіх органів в умовах воєнного стану.

Коментуючи плани РФ щодо України, Данілов заявив, що агресор не відмовився від наміру знищити нашу країну та її керівництво.

– Росіяни не виключають для себе питання, які вони поставили 24 лютого, коли перейшли в активну фазу, – це знищення нас як держави, ліквідація військово-політичного керівництва нашої країни. Вони своїх планів не міняли… Інша річ, що це їм не вдалося, і будемо вважати, що навряд чи вдасться, – заявив він.

Секретар РНБО також нагадав, що нинішня війна є не просто протистоянням України та РФ, оскільки наша держава зараз є фактично форпостом усієї Європи. За словами Данілова, якби українці не стали на захист своєї країни, російські танки могли б уже бути у Варшаві, Празі, Таллінні чи Вільнюсі.

– Ми сьогодні захищаємо всю Європу від цієї нової фашистської навали 21 сторіччя, – додав Данілов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше голова військової розвідки Великої Британії Джим Хокенхалл прогнозував, що до кінця цього року не варто очікувати на вирішальний перелом ситуації на Півдні України, і потрібно готуватися до тривалого конфлікту. Хоча контрнаступи можуть відбуватися.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-07 14:58:41

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин