Україна і світ

Тіла деяких загиблих, виявлених в Ізюмі, вже ідентифікували – Верещук

Деякі тіла загиблих, які були знайдені у масовому захороненні в Ізюмі на Харківщині, уже вдалося ідентифікувати. Але ексгумація та впізнання продовжується.

Про це в ефірі телемарафону повідомила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Вона щодня підтримує зв’язок із уповноваженим з питань зниклих безвісти Олегом Котенком, який перебуває в Ізюмі.

– Він розповідає страшні речі – це правда. Відбувається ексгумація, потім впізнання, уже деяких ідентифіковано. Звичайно, інформують рідних, що здали ДНК. Це процес дуже важкий, і мені дуже шкода, що люди дійсно отримують такі дані. Але, на жаль, ми бачимо цю страшну кількість людей, могил, братських могил, закатованих цивільних, – розповіла вона.

Крім того, Верещук наголосила, що світова спільнота повинна відреагувати на масові злочини проти українського народу та визнати Росію державою-спонсором тероризму.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, у звільненому від російських окупантів Ізюмі виявили масове поховання на понад 400 могил. Але у Харківській обласній прокуратурі не виключають, що жертв може бути більше, адже в деяких могилах може бути по кілька тіл.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-18 11:51:29