Україна і світ

Тепер офіційно: Євробачення 2023 пройде у Великій Британії

Євробачення 2023 року пройде у Великій Британії. Про це заявили в Європейському мовному союзі.

– Європейський мовний союз та BBC раді підтвердили, музичний конкурс Євробачення-2023 проходитиме у Великій Британії, – заявили організатори.

Це сталося після рішення EBU про те, що конкурс не може пройти в Україні з міркувань безпеки. Навіть прохання Бориса Джонсона не допомогло — прем’єр-міністр Великої Британії звернувся до EBU з проханням переглянути своє рішення щодо зміни локації.

– Ми надзвичайно вдячні, що BBC погодилася провести конкурс пісні Євробачення у Великій Британії у 2023 році, – сказав виконавчий керівник Єврвоіденії Мартін Остердаль.

Глава Суспільного Микола Чернотицький заявив, що конкурс буде не в Україні, а на підтримку України.

– Я впевнений, що разом ми зможемо додати цій події український дух та ще раз об’єднати всю Європу навколо наших спільних цінностей світу, підтримки, уславлення різноманітності та таланту, – заявив Микола.

Представники Суспільного працюватимуть із ВВС над розробкою та впровадженням українських елементів у шоу 2023 року. Також для України передбачені й інші пріоритети – як країна-переможець Євробачення 2022 року, наші музиканти автоматично потраплять до півфіналу майбутнього конкурсу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше організатори Євробачення заявляли, що конкурс 2023 року може пройти в Латинській Америці. Так, вони хотіли перенести захід якнайдалі від Росії, а також вийти на новий ринок. Статистика показала, що фанатів Євробачення дуже багато у містах Аргентини, Бразилії, Чилі чи Мексики.

Тепер офіційно: Євробачення 2023 пройде у Великій Британії
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-25 14:21:00