Україна і світ

Тепер Arash-2: РФ могла укласти новий контракт з Іраном на постачання БПЛА

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що Росія могла укласти новий контракт з Іраном на постачання безпілотників Arash-2.

У своєму свіжому зведенні фахівці ISW не залишили поза увагою повідомлення про те, що Росія придбала безпілотники Arash-2, які почали поширювати українські та російські Telegram-канали з посиланням на витік даних від неуточнених іранських джерел.

Скільки таких безпілотників придбано, поки не відомо.

Тим часом експерти нагадали вересневі заяви командувача Сухопутних сил Ірану бригадного генерала Кіомарса Хейдарі про те, що завдяки унікальним можливостям безпілотників Arash-2 Іран може атакувати зі своїх баз ізраїльські міста Тель-Авів і Хайфа.

З огляду на це БПЛА Arash-2 нібито є швидшими та мають більшу руйнівну дію, ніж Shahed, які РФ уже використовує для ударів по українських містах.

В Інституті вивчення війни припускають, що Росія продовжить використовувати свої відносини з Іраном для того, щоб обійти санкції.

Однак в ISW не впевнені, що із безпілотниками Arash-2 російські війська зможуть домогтись більшого ефекту, ніж із Shahed-136.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 235-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-16 15:28:37