Україна і світ

Театр абсурду. Лукашенко погрожує Україні повним знищенням

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що відповідальність за припинення війни лежить на Україні.

Відео із коментарем Лукашенка опублікував провласний Telegram-канал Пул першого.

За словами Лукашенка, якщо Україна не зупиниться, все закінчиться повним знищенням країни.

– Все в руках України. Не тому, що я хочу спихнути цю тему на Зеленського та Україну. Дійсно, все зараз у руках України. Якщо вони не хочуть загибелі – до того ж у величезній кількості – людей. Важко, тяжко, але треба зупинитися, треба це припинити, тому що далі буде повне знищення України… Це не те, що Путін говорив колись задовго до “операції”, що це загрожуватиме втратою державності, – це буде знищення України. Треба зупинитися, – сказав Олександр Лукашенко.

А ще він заявив, що під час Другої світової війни загинуло 30 млн осіб (втрати Радянського Союзу – Ред.), але зараз “ніхто про це і не згадує”, а з Німеччиною “готові не просто розмовляти, а співпрацювати й дружити”.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко назвав слова Лукашенка театром абсурду.

Потролив самопроголошеного президента Білорусі і секретар РНБО Олексій Данілов. Він закликав Лукашенка не слухати “потенційних клієнтів мавзолею імені Путіна”.

Данілов опублікував фото сина Лукашенка Миколи, де він із дівчиною одягнений у святковий одяг кольорів прапору України.

– Щодо української державності, він точно знає, за якою країною майбутнє! Порада: прислухайтеся краще до своїх дітей, а не до потенційних клієнтів мавзолею імені Путіна та похоронної команди недоімперії Росії, – написав секретар РНБО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Факти ICTV звернулися за коментарем щодо висловів Лукашенка до Міністерств закордонних справ України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-24 18:38:24