Україна і світ

Тако: рецепт приготування в домашніх умовах

Мексиканська кухня славиться своїм багатим смаком, яскравими кольорами та різноманітністю. Одним з найпопулярніших і улюблених страв є тако.

Тако настільки популярний, що в Мексиці є свій День тако, який святкують щорічно 31 березня.

Існує безліч варіантів тако, включаючи тако з рибою, птицею, м’ясом і навіть вегетаріанські варіанти.

Сьогодні пропонуємо перевірений часом рецепт тако з фаршем. Страва не складна у приготуванні, але дуже смачна та достатньо швидка у приготуванні.

Як приготувати тако в домашніх умовах

Можна використовувати будь-який м’ясний фарш до вашого смаку – курячий, свинячий або асорті. Але саме яловичий фарш є класичним вибором для мексиканського тако. Щоб страва вийшла смачна та автентична, купуйте свіжі кукурудзяні тортильї. Якщо їх немає, підійдуть і пшеничні.

Що входить у склад тако:

  • м’ясний фарш – 500 г
  • цибуля (бажано фіолетова чи біла) – 1 шт.
  • часник – 2 зубки
  • помідори – 2 шт.
  • кукурудза консервована – 3-4 ст. л.
  • огірок свіжий – 1 шт.
  • солодкий перець – 0,5-1 шт.
  • квасоля консервована або варена (дрібна) – 3-4 ст. л.
  • петрушка – 2-3 гілочки
  • олія – для смаження
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • перець чилі – дрібка
  • орегано – 0,5 ч. л.
  • тортильї для тако – 8-10 шт.

Рецепт мексиканського тако з фаршем покроково:

  1. Цибулину чистимо, миємо і нарізаємо кубиками.
  2. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо половину цибулі і смажимо, помішуючи, близько 2 хвилин.
  3. Потім до цибулі викладаємо фарш, і смажимо, помішуючи та “розтираючи” грудочки до готовності фаршу. Наприкінці приготування солимо до смаку, посипаємо двома видами меленого перцю і додаємо пропущений через прес часник.
  4. Усі інші овочі миємо та довільно нарізаємо. Листочки петрушки дрібно нарізаємо. Додаємо до них цибулю, що залишилася, кукурудзу та квасолю, трохи солимо та перчимо, перемішуємо.
  5. Тако злегка розігріваємо у мікрохвильовці або на сухій сковороді.
  6. Потім наповнюємо їх теплим фаршем і викладаємо овочі з зеленню. Смачного!

Тако з фаршем – страва, яку запросто можна адаптувати під свій смак. Прості у приготуванні, вони стануть відмінним варіантом для сімейної вечері або зустрічі з друзями. Випробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся справжньою мексиканською кухнею вдома!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-15 16:45:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин