Львівський портал

Табачнику заочно винесли вирок

Ексміністру освіти і науки часів Януковича Дмитру Табачнику суд заочно виніс вирок – 15 років тюрми. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Оскільки фігурант переховується на окупованій Росією території, судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого).

Зрештою суд визнав Дмитра Табачника винним у державній зраді, пособництві державі-агресору та в порушенні законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 111; ч. 1 ст. 111-2; ч. 2 ст. 28; ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Ексміністру заочно призначили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Крім того, у нього конфіскували майно, як попередньо відомо, на понад 2 млн доларів.

Доведено, що Табачник перебуває на прямому зв’язку з кадровим співробітником 9 управління департаменту оперативної інформації 5 служби ФСБ Олегом Козловим.

За його координації колишній високопосадовець регулярно надавав окупантам власні прогнози щодо розвитку суспільно-політичної ситуації в Україні після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Також за вказівкою агресора він консультував гауляйтерів Сальда і Балицького щодо проведення псевдореферендумів у тимчасово окупованих районах Херсонської та Запорізької областей.

Ще одним завданням Табачника було надання місцевим колаборантам «методичної» допомоги з переформатування освітньої галузі за російськими «стандартами».

За співпрацю з окупантами ексміністра призначили «радником» Балицького та включили до складу місцевого осередку путінської партії «Єдина Росія».

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення засудженого до відповідальності.

Нагадаємо, на початку 2023 року президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства низки одіозних політиків часів Віктора Януковича, серед них був і Дмитро Табачник. Згодом Україна ввела проти нього санкції.

Навесні торік стало відомо, що Табачник збирався балотуватись у «депутати» від путінської «Єдиної Росії» на незаконних виборах на окупованій території Запорізької області.

Минулоріч у Табачника знайшли бізнес в окупованому Криму.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-21 15:22:14

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин