Україна і світ

Суфле з желе: як зробити за легким рецептом


Суфле з желе – це десерт, який підкорив усі соцмережі, а готується він дуже швидко і просто. Лише три прості інгредієнти і ніжне, повітряне суфле з желе вже готове до подачі!

Такий десерт ідеально підійде як для сімейного чаювання. Варто приготувати!

Як зробити суфле з желе за лічені хвилини – читайте в нашому матеріалі.

Суфле з желе: рецепт

Якщо хочете зробити десерт яскравішим, можна додати до збитої маси шматочки фруктів або ягід.

Інгредієнти:

  • фруктове желе (полуничне, апельсинове, вишневе, ківі чи інше) – 2 пакетики
  • вода – 200 мл
  • печиво – 140 г (краще взяти пісочне чи бісквітне печиво)

Приготування суфле з желе покроково

  1. У глибоку миску висипте вміст двох пакетиків желе. Залийте 200 мл гарячої води й ретельно перемішайте, поки кристали повністю не розчиняться. Дайте суміші охолонути до теплого стану (це важливо, щоб желе добре збивалося).
  2. Застеліть форму харчовою плівкою, щоб згодом було легко вийняти готовий десерт. На дно викладіть печиво рівним шаром. Якщо печиво не повністю закриває дно форми, поламайте його та заповніть прогалини.
  3. Почніть збивати желе міксером на низьких обертах, поступово збільшуючи швидкість. Продовжуйте збивати 10-15 хвилин, поки маса не посвітлішає та стане схожою на крем. Досвідчені господині радять для отримання ідеальної текстури використовуйте охолоджену миску та насадки міксера.
  4. Швидко викладіть збиту масу на шар печива, розрівняйте поверхню ложкою або лопаткою. Зверху викладіть ще один шар печива, якщо хочете.
  5. Накрийте форму харчовою плівкою й поставте в холодильник на 2 години. За цей час суфле з желе добре застигне.
  6. Вийміть десерт із форми, акуратно відокремлюючи краї харчової плівки. Переверніть суфле на пласку тарілку, зніміть плівку і наріжте. Смачного!

Для зручності нарізання використовуйте ніж, змочений у гарячій воді, – так суфле розрізатиметься рівно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-24 12:53:00