Суспільне мовлення

Суд виніс вирок обвинуваченому у вбивстві 19-річної студентки Дарьї Косенок

У понеділок, 19 червня, Личаківський районний суд Львова виніс вирок 22-річному чоловіку за вбивство 19-річної львівської студентки. Чоловіку призначили довічне ув’язнення. Про це у коментарі Суспільному повідомила речниця Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко.

Вирок винесли у справі про вбивство 19-річної львівської студентки Дарьї Косенок з Дніпропетровщини. Першим про це повідомило видання Zaxid.NET.

“У судовому засіданні він визнав, що він готувався до того завчасно, привіз з собою ніж. З пошукової бази його телефона було видно, що він шукав, як здійснити вбивство, яке за це передбачене покарання, як уникнути відповідальності. Все було попередньо сплановано, і він це підтвердив у судовому засіданні”, — розповів адвокат батька загиблої дівчини Ігор Акер у коментарі Zaxid.NET.

За даними прокуратури, вбивство трапилося 29 березня 2021 року. В орендованій квартирі у Львові хлопець завдав 19-річній дівчині багато поранень гострим предметом. Справу кваліфікували за п. 4 ч.2 статті 115 — вбивство з особливою жорстокістю.

За результатами проведеної експертизи спершу чоловіка визнали неосудним.

“Прокурори клопотали про повторну експертизу в Києві. Згідно експертизи хлопця визнали осудним і взяли під варту. Чому пункт четвертий, тому що з особливою жорстокістю, дуже багато ножових поранень. Також частина друга при цій кваліфікації передбачає довічне покарання. Незалежна експертиза визначила, що обвинувачений усвідомлює значення своїх дій і може ними керувати”, — розповіла речниця Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко.

Також, відповідно до вироку, обвинувачений має сплатити батькові вбитої дівчини 861 тис. грн моральної шкоди.

Зараз чоловік перебуває під вартою. Вирок суду набуває чинності через 30 днів з дня його ухвалення. Обвинувачений може подати апеляцію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо про вбивство студентки Дарьї Косенок у Львові

  • 30 березня 2021 року про зникнення дочки, уродженки Дніпропетровської області, у поліцію повідомила матір 19-річної Дарьї Косенок.
  • Того ж дня ввечері до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що у квартирі одного з будинків на вулиці Личаківській у Львові, яку власниця здавала в оренду, виявили тіло дівчини з ознаками насильницької смерті.
  • На тілі загиблої правоохоронці виявили множинні колото-різані рани, які, ймовірно, й стали причиною смерті.
  • За кілька годин правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві — її 19-річного співмешканця.
  • Хлопець, якого підозрюють у вбивстві 19-річної студентки з Дніпропетровщини, розповів правоохоронцям про обставини загибелі дівчини. За його словами, конфлікт виник через ревнощі.
  • 1 квітня у Личаківському районному суді відбулося слухання справи щодо вбивства Дарьї Косенок. Підозрюваному у цій справі обрали запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави.
  • За результатами судово-психіатричної експертизи підозрюваного у вбивстві 19-річної студентки з Дніпропетровщини Дарьї Косенок визнали неосудним. Він перебував на лікуванні у Львівській обласній психіатричній лікарні.


Джерело: Суспільне мовлення України