Україна і світ

Столтенберг на прохання Києва скликає засідання Ради Україна-НАТО

Фото: Depositphotos

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг скликає на середу, 28 серпня, засідання Ради Україна-НАТО на прохання Києва.

Про це повідомило агентство Reuters, посилаючись на заяву речниці НАТО Фарах Дахлаллах.

Засідання Ради Україна-НАТО у середу: що відомо

За словами речниці Організації Північноатлантичного договору, засідання відбудеться на рівні послів.

Зараз дивляться

— Очікується, що міністр оборони України Рустем Умеров поінформує союзників через відеозв’язок про ситуацію на полі бою і пріоритетні потреби в силах і засобах, – додала вона.

Дахлаллах зауважила, що засідання у середу відбувається після нещодавніх хвиль російських ударів по українському цивільному населенню та інфраструктурі.

— Члени НАТО надали значну підтримку українській протиповітряній обороні і вони віддані подальшому зміцненню оборони України, – наголосила Дахлаллах.

Раду Україна-НАТО створили минулого року з метою забезпечення тіснішої координації між військово-політичним блоком і Києвом. У засіданнях зазвичай беруть участь посли країн-членів НАТО та українські урядовці.

У понеділок, 26 серпня, Росія завдала наймасованішого авіаобстрілу України, використавши 127 ракет і 109 ударних дронів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що було збито 201 повітряну ціль – 102 ракети і 99 ударних БпЛА. Кілька одиниць БпЛА локаційно втрачені на території України, ще два – перетнули держкордон із Білоруссю.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-27 21:18:22