Україна і світ

Стефанчук розповів про незграбну спробу пранкерів РФ видати себе за маршалка Сенату Польш

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що російські незграби – пранкери писали йому, намагаючись видати себе за маршалка Сенату Польщі Томаша Гродзького.

– Дякувати богу, я маю особисті контакти і змогу спілкуватися з лідерами багатьох держав. Тому з Томашем Гродзьким ми просто посміхнулися намаганням ”недалеких” пранкерів видати себе за європейських політиків, – розповів Руслан Стефанчук.

Він додав, що це вже набуває рис ”нової епідемії”, про яку має знати світ. За його словами, це потребує усвідомлення та має бути високий рівень інформаційної гігієни.

– Отже, простий алгоритм: якщо від мого імені з фальшивого аккаунту з моїм фото надходить повідомлення – це фейк, – резюмував голова ВР.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Стефанчук підкреслив, що і українські, і європейські політики знають формат його спілкування, а також позицію щодо головних подій та рішень України.

– Пранкерство – це елемент гібридної війни та ще один запосіб жалюгідної російської пропаганди. Але і тут вони недолугі незграби, як і у всьому іншому, – зауважив Руслан Стефанчук.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-02 20:13:44