Україна і світ

США постачають свої боєприпаси в Україну зі складів в Ізраїлі – ЗМІ

Пентагон використовує величезний, але маловідомий запас американських боєприпасів в Ізраїлі, щоб допомогти задовольнити гостру потребу України в артилерійських снарядах у війні з Росією.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на американських та ізраїльських чиновників.

Цей склад забезпечує Пентагон зброєю і боєприпасами для використання в конфліктах на Близькому Сході. Сполучені Штати також дозволили Ізраїлю отримати доступ до цих запасів у надзвичайних ситуаціях.

Війна в Україні стала  артилерійською на виснаження, коли кожна сторона щодня випускає тисячі снарядів. Україна вичерпала боєприпаси для свого озброєння радянських часів і значною мірою перейшла на використання артилерії і снарядів, наданих Сполученими Штатами та іншими західними союзниками.

Артилерія є основою наземної вогневої потужності як для України, так і для Росії. І результат війни може залежати від того, у якої сторони першою закінчаться боєприпаси, кажуть військові аналітики. Зважаючи на те, що запаси Сполучених Штатів виснажені, а американські виробники зброї поки що не в змозі встигати за темпами бойових дій в Україні, Пентагон звернувся до двох альтернативних джерел постачання снарядів, щоб заповнити цю прогалину: Південної Кореї та Ізраїлю. Про їхню допомогу у війні в Україні раніше не повідомлялося.

Поставка сотень тисяч артилерійських снарядів з цих двох складів для підтримки військових зусиль України – це історія про межі американської промислової бази та дипломатичну чутливість двох життєво важливих союзників США, які публічно зобов’язалися не надсилати летальну військову допомогу Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: The New York Times

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-18 14:15:31