Україна і світ

Спрос растет: сколько авто перерегистрировали через Дія в апреле

Українці почали активніше перереєстровувати транспорт через Дію – за квітень кількість онлайн послуг становить майже 23% від усіх змін реєстрацій авто.

Скільки авто перереєстрували через Дію у квітні

Так, за даними Інституту досліджень авторинку, загальна кількість перереєстрацій у квітні склала 128,3 тис. договорів. На цьому тлі через Дію замовляли послугу 29,3 тис. разів.

Примітно, що з моменту впровадження послуги наприкінці 2023 року, перші три місяці популярність онлайн перереєстрації падала. Однак у квітні попит сервісу почав стрімко зростати – з 10,6% до майже 23% від усієї кількості реєстрацій.

Зараз дивляться

Найчастіше перереєстровували легкові авто – 96,5%. Мотоциклам і мопедам практично не змінювали реєстрацію. До речі, дарувати авто у квітні також почали набагато частіше – у квітні цей процес використовували 5,2 тис. разів.

Не виключено, що вся справа в змінах у законі про мобілізацію.

Раніше Факти ICTV детально розписали, скільки коштує перереєстрація авто у 2024 році. Середня вартість послуги для транспортного засобу коштує трохи понад 1 тис. грн. За ці гроші в послугу входить бланк свідоцтва та номерний знак. Утім, для мотоциклів і мопедів послуга буде дешевшою – близько 800 грн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-13 10:18:04

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин