Україна і світ

Спільне виробництво України та Rheinmetall випустить першу БМП Lynx вже цього року

Україна та німецький оборонний концерн Rheinmetall планують вже цьогоріч випустити першу бойову машину піхоти Lynx на спільному виробництві.

Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін під час конференції з відновлення України в Берліні, пише видання Handelsblatt.

Виробництво БМП Lynx

– Вже цього року ми випустимо першу Lynx, – сказав він.

Разом з тим, ані міністр, ані очільник оборонного німецького концерну Rheinmetall не повідомили іншої інформації щодо виробництва.

Зараз дивляться

Вперше БМП Lynx, розроблений Rheinmetall, був представлений у 2016 році. Бронемашина має “модульну” конструкцію і може оснащуватися різним озброєнням.

Lynx може використовуватися як бойова машина піхоти або, в так званому варіанті Skyranger, як бронемашина-ППО з гарматою калібру від 30 до 35 міліметрів. Бронетехніка також може бути озброєна 120-міліметровою танковою гарматою Leopard.

Співпраця України та Rheinmetall

Нагадаємо, між Україною та концерном Rheinmetall вже підписано низку угод та утворено кілька спільних виробництв. Так, нещодавно було запущено цех, де ремонтують пошкоджену під час бойових дій техніку, що пришвидшує повернення машин до виконання завдань в бойових умовах.

Крім того, у травні гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер казав, що має намір відкрити в Україні ще одне спільне підприємство у сфері протиповітряної оборони.

Від Rheinmetall українські війська мають низку озброєнь: від бойових машин піхоти Marder, Puma та Lynx до одного з найсучасніших зенітного комплексу Skynex. Крім того, за сприяння уряду Німеччини, Україна також має бойові танки Leopard різних модифікацій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-12 20:30:00