Львівський портал

Спікер закрив засідання ВР через питання щодо звільнення Безуглої

10 січня у порядок денний Верховної Ради не змогли внести постанову про звільнення Марʼяни Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань безпеки та оборони. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За його словами, винести це питання на розгляд парламенту намагалися народні депутати від різних політичних сил: Ігор Кривошеєв («Слуга Народу»), Ірина Геращенко та Артур Герасимов («Європейська Солідарність»), Дмитро Разумков (позафракційний), Володимир Кабаченко («Батьківщина»), а також Олександра Устінова та Ярослав Железняк («Голос»).

Водночас проти виступив керівник фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія.

Після цього кілька нардепів прийшли в президію ВР та заблокували парламентську трибуну. Тоді спікер Ради Руслан Стефанчук закрив засідання.

Нагадаємо, 5 січня стало відомо, що Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони й розвідки, заступницею голови якого є одіозна Мар’яна Безугла, вирішив відсторонити її від цієї посади.

Сама ж нардепка обурилась і поскаржилась, що таке рішення комітет ухвалив, коли її не було на засіданні.

Як повідомляв Львівський портал, народна депутатка від «Слуги народу», членкиня парламентського комітету нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла протягом року протягом року зробила кілька гучних заяв щодо військових і ведення бойових дій.

Зокрема, вона заявляла, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нібито не надав плану воєнних дій на 2024 рік, тому він повинен піти з посади.

Такі заяви представниці «Слуги народу» викликали резонанс у суспільстві та серед військових. Нардепку почали звинувачувати у роботі на російську пропаганду.

Незважаючи на скандал, Безугла продовжила писати критичні дописи у соцмережах про Валерія Залужного. При цьому зауважимо, що президент Володимир Зеленський жодним чином не коментував це, а коли його вже прямо спитали журналісти, він відхрестився від цього інциденту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-10 17:27:48

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин