Спеція – не для всіх: дієтологиня застерігає, вона пошкоджує слизову оболонку шлунка
Дієтологиня Керолайн Фаррелл ввжає, що порошок перцю чилі треба застосовувати в кулінарії з обережністю. А людям із чутливим шлунком або шлунково-кишковими захворюваннями взагалі категорично відмовитися від нього.
Гострий порошок чилі, відомий своєю пекучою гостротою, деяким людям подобається через відчуття тепла, яке він дає. До того ж вважається, що він стимулює вироблення “гормону щастя” ендорфіну.
Проте надмірне вживання порошку чилі може викликати травний дискомфорт навіть у його поціновувачів.
Зараз дивляться
– Сполука, що додає гостроти цьому перцю – капсаїцин – подразнює слизову оболонку шлунка, спричиняючи такі проблеми, як печія або гастрит, а згодом і виразку, – каже Фаррелл.
Людям із чутливим шлунком або шлунково-кишковими захворюваннями варто взагалі відмовитися від додавання у їжу гострого порошку чилі. У кафе чи ресторанах теж не обирати страви з позначкою “гостра”, щоб уникнути потенційних проблем із травленням.
Фаррелл запевняє, що любителям спецій, є чим замінити небезпечну приправу.
– Використовуйте м’якші спеції, як-от кмин, паприка, в тому числі копчена, орегано, щоб надати смаку вашим стравам, – зазначає Фаррелл.
Дієтологиня радить перед початком приготування їжі нагріти пів чайної ложечки обраних спецій на пательні у невеликій кількості олії, тоді вони краще розкриють свій аромат.
А страви заграють новими кольорами і смаками.
Джерело: She Finds
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-05 12:14:04