Соус з вишень до м’яса на зиму: рецепт та секрети приготування
Робити заготівлю на зиму – це особливий ритуал, який приносить задоволення і забезпечує нас смачними додатками до основних страв.
Один із таких кулінарних шедеврів – соус з вишень до м’яса на зиму. Уявіть собі: за вікном мороз, а ми дістаємо баночку яскравого ароматного соусу, який додає стравам незабутнього смаку.
Отже, дізнаймося, як приготувати вишневий соус до мʼяса на зиму, поради щодо приготування та варіації подачі.
Соус з вишень до м’яса: рецепт
Цей варіант соусу відрізняється від інших неймовірно приємним смаком шляхом грамотно поєднаних спецій.
Інгредієнти:
- вишня без кісточки – 1 кг
- червоне вино сухе – 400 мл
- вода – 300 мл
- цукор – 2 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
- ванільний цукор – 0,5 ч. л.
- гвоздика – 3-4 шт.
- мелена кориця та мускатний горіх – до смаку
- перець чилі мелений – дрібка
Приготування:
- У каструлю вливаємо воду та всипаємо цукор. Доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин.
- Вливаємо вино. Знову доводимо до кипіння.
- Перекладаємо в отриману ароматну рідину вишні, доводимо до кипіння. Готуємо на середньому вогні близько 35-40 хвилин. У процесі приготування соус необхідно періодично перемішувати дерев’яною ложкою.
- За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо сіль та усі спеції. Обов’язково пробуємо соус на смак. Можливо треба буде додати трішки солі чи цукру.
- Поки соус з вишень вариться, стерилізуємо банки (бажано невеличкі) та кришки, будь-яким зручним для вас способом. Способи стерилізації банок тут.
- Гарячий соус з вишень до м’яса на зиму переливаємо у банки та відразу закатуємо. Банки перевертаємо, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Поради та хитрощі приготування вишневого соусу:
- Червоне вино надаємо соусу глибокого смаку, але якщо ви не вживаєте алкоголь, можна його замінити гранатовим чи вишневим соком.
- Експериментуйте з прянощами для нових смакових відтінків! Додайте трішки розмарину, базиліку чи чебрецю.
- Якщо вам подобаються більш однорідні соуси, наприкінці приготування перебийте отриману вишневу масу занурювальним блендером.
З чим подати соус з вишень? Він чудово поєднується з різними видами м’яса: качкою, смаженими свинячими реберцями, стейками, запеченою яловичиною й навіть дичиною.
Вишневий соус до мʼяса на зиму – це не лише створення запасів в комору, а й можливість додати трішки творчості та любові до кожної страви. Спробуйте приготувати цей соус і ваші зимові вечори стануть теплішими. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-22 11:48:20