Україна і світ

Соус до спагеті: 5 рецептів смачного соусу

Зробити соус — це швидко та зручно. Більшість соусів можна приготувати за кілька простих кроків і відносно короткий час.

Добірка смачних соусів до спагеті, які можуть стати вашими улюбленими – в матеріалі Фактів ICTV.

1. Песто

Фото: Unsplash

Простий соус до спагеті можна приготувати з базиліком, шпинатом, руколою і навіть петрушкою, кожен з варіантів надає соусу унікальний смак та аромат.

Інгредієнти:

  • 50 г свіжої зелені
  • 2 ст. л. горішків (кедрових або волоських)
  • 50 мл оливкової олії
  • 2 ст. л. тертого пармезану
  • 2 зубчики часнику
  • сік половинки лимона
  • сіль і чорний перець – до смаку

Приготування:

Ретельно перебийте блендером всі інгредієнти, допоки соус не набуде однорідної консистенції. Порада: додавайте оливкову олію поступово, щоб досягти потрібної текстури

2. Томатний соус до спагеті

Інгредієнти:

  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 2 зубчики часнику
  • 400 г томатів у власному соку
  • 1 ч. л. солі
  • дрібка сушеного базиліку
  • 1/2 ч. л. цукру

Приготування:

  1. Розігрійте олію, додайте очищений та подрібнений часник, обсмажте його до золотистого кольору.
  2. Потім додайте томати, сіль, перець, базилік і цукор.
  3. Варіть на помірному вогні протягом 20-25 хвилин, часто помішуючи, доки соус не стане густим.

3. Соус болоньєзе

паста, соус, болоньєзе

Фото: Unsplash

Болоньєзе ідеально підходить до спагеті та інших видів пасти. Класичний рецепт готується дуже просто. За бажанням можна збагатити його смак за допомогою м’ясного чи грибного бульйону та червоного вина.

Інгредієнти:

  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 велика цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • 200 г моркви
  • 200 г селери
  • 500 г м’ясного фаршу
  • 400 г томатів у власному соку
  • 100 мл сухого червоного вина
  • 30 г тертого пармезану

Приготування:

  1. Нагрійте олію в глибокій пательні на середньому вогні.
  2. Додайте нарізані цибулю і часник, смажте, поки цибуля не стане м’якою і прозорою.
  3. Потім додайте нарізані дрібними кубиками моркву та селеру і готуйте, помішуючи, протягом 5-7 хвилин.
  4. Додайте м’ясний фарш і готуйте, постійно розмішуючи масу.
  5. Далі влийте томатний сік з помідорами, і приправте сіллю та перцем.
  6. Зменште вогонь до мінімуму, накрийте пательню кришкою та тушкуйте соус протягом 5-7 хв.
  7. Під час приготування соусу, готуйте спагетті в солоній воді за інструкціями на упаковці.
  8. Подавайте гарячі спагеті з соусом болоньєзе та тертим пармезаном.

4. Вершковий соус

Дивовижно ніжний вершковий соус до спагеті вдало підкреслить їхній смак. Для приготування знадобляться лише вершки, пшеничне борошно, вершкове масло, а також сіль та чорний мелений перець.

Інгредієнти:

  • 200 мл жирних вершків
  • 1 ст. л. пшеничного борошна
  • 1 ст. л.вершкового масла
  • сіль, чорний мелений перець – до смаку

Приготування:

  1. Спочатку на сухій пательні обсмажте просіяне борошно до золотавого кольору.
  2. Потім додайте вершкове масло та ретельно розмішайте, щоб не утворилися грудочки.
  3. Коли маса стане однорідною, влийте вершки та знову все перемішайте. Додайте сіль і перець.
  4. Щойно соус загустіє, знімайте з вогню та подавайте до спагеті.

5. Соус з вершками і пармезаном

Вершково-сирний соус до спагеті також смакуватиме з рибними, м’ясними та овочевими стравами. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • 200 мл вершків
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г пармезану
  • сіль, чорний перець – до смаку

Приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло у глибокому посуді на середньому вогні.
  2. Налийте вершки і підігрійте, але не слід доводити до кипіння.
  3. Додайте у гарячі вершки тертий пармезан та інтенсивно перемішайте масу, доки соус не набуде гладкої текстури.
  4. Посоліть поперчіть та подавайте вершковий соус до спагеті чи інших до макаронних виробів.

Як приготувати смачний соус до пасти: секрети

Щоб соус вийшов смачний, дотримуйтеся головних правил:

  • готуйте у глибокій пательні;
  • використовуйте переважно оливкову олію;
  • обсмажуйте трохи часнику в оливковій олії, після цього покладіть інші овочі, наприклад нарізану кубиками цибулю, перець і моркву, жменю шпинату, смужки капусти, цукіні або баклажани;
  • свіжі трави, як-от базилік, чебрець або орегано здатні зробити смак соусу більш яскравим, хоча у сушеному вигляді вони працюватимуть так само добре;
  • немає обмежень щодо кількості сиру, соусу це лише піде на користь. Тож беріть що завгодно – від моцарели до пармезану;
  • додаючи жирні вершки і вершкове масло безпосередньо перед подачею, ви поліпшуєте текстуру, вона стає гладкою стає оксамитовим, а смак соусу – кремовим і насиченим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-18 14:17:06

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин