Україна і світ

Сьогодні о 16:00, де б ти не був – запали свічку пам’яті!

Щороку в четверту суботу листопада українці вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 рр., а також  масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. Цього року ця пам’ятна дата припадає на 26 листопада.

Унаслідок Голодомору і масових штучних голодів Україна втратила мільйони людських життів. Про жахи, які тоді відбувалися, про злочини, які коїв сталінський режим, ми сьогодні знаємо достатньо, щоб зрозуміти, що в нас є лише один вихід – Перемога.

В умовах широкомасштабної збройної агресії рф проти України кремлівські окупанти як тоді, так і нині, переслідують одну мету – знищення української ідентичності як такої. Раніше вони хотіли заморити Україну голодом, а тепер взялися до інших геноцидних підходів, щоб зламати спротив українського народу імперським планам путінської орди. Майже всі можливості й способи вбивств людей використовує росія проти українців, та жоден з них не спрацьовує. Холод у домівках українців,  відсутність електроенергії, водопостачання – мета путінського режиму. Але ми пам’ятаємо, через що пройшли наші предки, тож сьогодні об’єднуємось, щоб перемогти.

Сьогодні о 16:00 – загальнонаціональна хвилина мовчання.  Де б ти не був – вшануй пам’ять жертв Голодомору, запаливши свічку пам’яті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Щороку в четверту суботу листопада Україна та світ вшановують пам’ять жертв сталінського геноциду українців 1932–1933 років.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-26 13:45:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин