Україна і світ

Соцопитування: як змінюється ставлення суспільства до ветеранів

Ілюстративне фото

У серпні 2022 року 30% людей вважали, що ветерани — ті, хто воював під час Другої світової. Зараз 21% вважає, що ветерани — люди молодого віку. Ще 55% переконані, що ветерани — люди середнього віку. Кількість тих, хто вважав ветеранами учасників Другої світової знизився до 7%.

Про це свідчать дані соціологічного опитування Групи Рейтинг, проведеного з ініціативи Українського ветеранського фонду Мінветеранів у січні 2023 року.

«Перше соціологічне опитування з групою Рейтинг ми провели у серпні 2022 року. Зафіксували найважливіші питання та показники, аби ефективно розбудовувати ветеранські політики. За пів року ми провели ряд кампаній та програм. Запустили кампанію шодо формування образу ветерана „Так, я ветеран“, аби показати, що нині воює молодь. І вже у січневому опитуванні побачили суттєві зміни. Ми відходимо від радянських наративів», — каже Руслана Величко-Трифонюк, т.в.о. виконавчої директорки Українського ветеранського фонду.

Загальний відсоток довіри до ветеранів за пів року зріс з 92% у серпні до 93% у січні. При цьому є незначні коливання з показником «цілковитої довіри». Збільшилась кількість тих, хто «скоріше довіряє». Це позитивна динаміка, яка демонструє зростання довіри до ветеранів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підготувала Валентина Вілюра

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-24 22:25:46