Україна і світ

Смартфони в руках дітей до 11 років загроза для їхнього фізичного і психічного здоров’я – медики


Нещодавнє дослідження показало, що близько чверті британських дітей віком від п’яти до семи років вже мають смартфон.

Створюють атмосферу соціального тиску

Батьки у Великій Британії все більше почали протидіяти цій тенденції.  Вони побоюються, що телефони потенційно створюють для дітей онлайн-хижаків, продукують атмосферу залякування, соціального тиску та пропонують шкідливий контент.

Американський письменник Джонатан Гайдт, чия нещодавня книга “Тривожне покоління” стверджує, що смартфони перелаштували дитячий мозок, закликав батьків діяти разом щодо доступу школярів до смартфонів. Їхня відсутність мусить стати нормою для дітей до 11 років.

Зараз дивляться

Хоча насправді Гайдт виступає за заборону використання смартфонів дітям до 14 років, а доступність соціальних мереж зробити відкритою підліткам лише з 16 років.

Батьків підтримали мобільні оператори

Батьків підтримали і британські оператори мобільного зв’язку, зокрема один з найбільших – ЕЕ.

У нових інструкціях буде вказано, що дітям слід давати телефони лише з пристроями для обмеження можливостей, які дозволяють лише надсилати текстові повідомлення та телефонувати.

Мет Сірс, директор із корпоративних справ EE наголошує, що батькам слід увімкнути функції батьківського контролю для підлітків віком до 16 років і обмеження в соціальних мережах для молодших школярів 13 років.

Змінити ситуацію навряд чи під силу лише комусь із батьків.

Але важко не погодитися з письменником Гайдтом – якщо ми всі робитимемо це разом, якщо хоча б половина з нас робитиме це, нашим дітям стане набагато легше жити нормальним життям.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: MedicalXpress

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-26 15:23:42