Україна і світ

Смачний компот із черешні на зиму: простий рецепт на 3-літрову банку

Компот із черешні на зиму – це не тільки смачний, а й корисний напій, який зберігає аромат і користь свіжих ягід. А додавання до напою листочків м’яти зробить його ще смачнішим та ароматнішим.

Для вашої зручності, даємо рецепт компоту із черешні на зиму в 3 літрову банку. Готуйте із задоволенням і все буде смачно!

Як зробити компот із черешні на зиму

Для додаткового аромату в напій можна додати маленьку паличку кориці або дрібку ваніліну. Спробуйте додати до черешні інші ягоди, такі як полуниця або малина. На нашу думку, це найвдаліше поєднання.

Інгредієнти на банку об’ємом три літри:

  • черешня – 500 г
  • лимонна кислота – декілька дрібок
  • цукор – 1 склянка (250 мл)
  • листочки м’яти – 5-8 шт.
  • вода – приблизно 2 л 300 мл

Компот із черешні на зиму: рецепт покроково

  1. Ягоди гарно промиваємо холодною водою. Видаляємо хвостики та пошкоджені, зелені чи гнилі ягоди.
  2. Банки та кришки треба обов’язково простерилізувати. Як це зробити в духовці читайте тут.
  3. Викладаємо черешню в банки, додаємо лимонну кислоту та листочки м’яти.
  4. Вливаємо в каструлю воду та доводимо до кипіння. Потім заливаємо окріп у банку з ягодами. Накриваємо банку кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
  5. Воду з банки переливаємо в каструлю, всипаємо цукор і доводимо до кипіння. Варимо 1-2 хвилини.
  6. Гарячий сироп вливаємо в банку з ягодами, накриваємо кришками та закупорюємо.
  7. Банки обережно перевертаємо догори дном і залишаємо під теплою ковдрою на добу (можна й дві доби). Це забезпечить додаткову стерилізацію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Потім банку з компотом можна перенести в темне місце на зберігання. Ідеальними умовами будуть льох чи комора.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-24 15:44:40