Смачна та соковита риба макрурус: рецепт в духовці та на сковороді

Макрурус – це морська риба, яка має ніжне, біле м’ясо з невеликою кількістю кісток, що робить її ідеальним варіантом для запікання, смаження та тушкування.
Завдяки високому вмісту білка, Омега-3 жирних кислот і корисних мікроелементів макрурус сприяє зміцненню серцево-судинної системи та підтримці здоров’я шкіри й волосся.
Рецепт риби макрурус в духовці на сковороді – читайте в нашому матеріалі.
Щоб не пересушити, не готуйте макруруса занадто довго – він повинен залишатися ніжним та соковитим.
Макрурус в духовці
Запечений макрурус – це ніжна і соковита страва, яка чудово підійде для сімейної вечері або святкового столу.
Інгредієнти:
- Макрурус – 2 тушки без голови (по 700 г)
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Олія – 3-4 ст. л.
- Сіль, перець – до смаку
- Овочі (помідори, часник, солодкий перець) – 300 г
Приготування:
- Підготувати макруруса: почистити, обрізати плавники, промити, видалити чорну плівку всередині черевця.
- Рибу нарізати, посолити, поперчити та залишити на 10 хвилин. Потім полити соком лимона і маринувати ще 5 хвилин.
- Форму для запікання застеляємо фольгою та злегка змащуємо олією. Викладаємо рибу і поливаємо олією, що залишилася.
- Запікаємо макрус в духовці за 190 градусів 15 хвилин.
- Тим часом нарізаємо овочі маленькими шматочками і викладаємо на рибу.
- Запікаємо ще 10 хвилин. Смачного!
Подача. Смакує з картоплею, рисом та овочевим салатом.
Стейк макруруса на сковороді
Смажений макрурус має ніжну структуру, схожу на м’ясо креветок. Але через водянистість риби її важливо правильно обсмажити, щоб вона не розвалилася.
Інгредієнти:
- Стейки макруруса – 3 шт.
- Олія – 3 ст. л.
- Борошно – 3 ст. л.
- Сіль, перець – до смаку
Розморожуємо макруруса повільно, на нижній полиці холодильника, щоб зберегти текстуру.
Приготування:
- Нарізану рибу солимо, перчимо, даємо полежати 15 хвилин за кімнатної температури.
- Потім шматочки паніруємо в борошні смажимо на попередньо розігрітій олії з обох боків по 3 хвилини до готовності.
Подача. Чудово смакує з гарніром із гречки, картоплі та свіжими овочами.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-28 13:50:00