Україна і світ

Смачна та соковита риба макрурус: рецепт в духовці та на сковороді


Макрурус – це морська риба, яка має ніжне, біле м’ясо з невеликою кількістю кісток, що робить її ідеальним варіантом для запікання, смаження та тушкування.

Завдяки високому вмісту білка, Омега-3 жирних кислот і корисних мікроелементів макрурус сприяє зміцненню серцево-судинної системи та підтримці здоров’я шкіри й волосся.

Рецепт риби макрурус в духовці на сковороді – читайте в нашому матеріалі.

Щоб не пересушити, не готуйте макруруса занадто довго – він повинен залишатися ніжним та соковитим.

Макрурус в духовці

Запечений макрурус – це ніжна і соковита страва, яка чудово підійде для сімейної вечері або святкового столу.

Інгредієнти:

  • Макрурус – 2 тушки без голови (по 700 г)
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Олія – 3-4 ст. л.
  • Сіль, перець – до смаку
  • Овочі (помідори, часник, солодкий перець) – 300 г

Приготування:

  1. Підготувати макруруса: почистити, обрізати плавники, промити, видалити чорну плівку всередині черевця.
  2. Рибу нарізати, посолити, поперчити та залишити на 10 хвилин. Потім полити соком лимона і маринувати ще 5 хвилин.
  3. Форму для запікання застеляємо фольгою та злегка змащуємо олією. Викладаємо рибу і поливаємо олією, що залишилася.
  4. Запікаємо макрус в духовці за 190 градусів 15 хвилин.
  5. Тим часом нарізаємо овочі маленькими шматочками і викладаємо на рибу.
  6. Запікаємо ще 10 хвилин. Смачного!

Подача. Смакує з картоплею, рисом та овочевим салатом.

Стейк макруруса на сковороді

Смажений макрурус має ніжну структуру, схожу на м’ясо креветок. Але через водянистість риби її важливо правильно обсмажити, щоб вона не розвалилася.

Інгредієнти:

  • Стейки макруруса – 3 шт.
  • Олія – 3 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сіль, перець – до смаку

Розморожуємо макруруса повільно, на нижній полиці холодильника, щоб зберегти текстуру.

Приготування:

  1. Нарізану рибу солимо, перчимо, даємо полежати 15 хвилин за кімнатної температури.
  2. Потім шматочки паніруємо в борошні смажимо на попередньо розігрітій олії з обох боків по 3 хвилини до готовності.

Подача. Чудово смакує з гарніром із гречки, картоплі та свіжими овочами.

Смачна та соковита риба макрурус

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-28 13:50:00