Україна і світ

Сирський: Окупанти нарощують зусилля на Покровському напрямку, ситуація складна

Фото: Генштаб ЗСУ

Покровський напрямок залишається один з найгарячіших. 

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський на Форумі керівників державних інституцій, у вівторок, 27 серпня. 

Він зазначив, що Україна зосереджує на Покровському напрямку свої основні сили і засоби.

Зараз дивляться

Яка ситуація на Покровському напрямку

– Ситуація на покровському напрямку досить складна. Останні тижні в середньому щодня відбувається понад 50 бойових зіткнень. Противник використовує свою перевагу в живій силі, озброєнні та військовій техніці, активно застосовує артилерію та авіацію, бронетехніку. Наступальні дії в основному ведуться штурмовими групами піхоти, – сказав Сирський.

Також головнокомандувач ЗСУ нагадав, що окупанти намагаються взяти контроль над автотрасою Костянтинівка-Покровськ, щоб порушити логістичне з’єднання ЗСУ.

– Сили оборони роблять усе можливе, щоб зупинити просування ворога. Щодня на цьому напрямку в середньому наші воїни знешкоджують до 300 окупантів, активно ведуться роботи з інженерного обладнання наших позицій, рубежів оборони. Ситуація, попри всю складність – під нашим контролем, – підкреслив він. 

За словами Сирського, командування робить усе необхідне для стабілізації обстановки на Покровському напрямку, а українські воїни роблять усе можливе для безпеки цивільного населення.

– Щодня йдуть запеклі бої на цьому напрямку, це зона нашої особливої уваги. Ми також зосереджуємо на цьому напрямку основні свої сили й засоби, – сказав генерал.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше Факти ICTV розповідали, що Сили оборони України взяли під контроль 1294 кв. км і 100 населених пунктів у Курській області РФ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-27 15:31:48