Україна і світ

Сирні палички: рецепт у духовці та на сковорідці

Сирні палички – це апетитна хрустка закуска, яка захоплює поєднанням м’якого розплавленого сиру всередині та хрусткої, золотавої скоринки зовні. Тому подобаються вони і дорослим, і малечі.

Нижче знайдете чудові варіанти приготування сирних паличок на сковороді та в духовці. Це ідеальний варіант як для швидкого перекусу, так і для смачної вечері в компанії друзів.

Для приготування сирних паличок підходять різні види сиру. Найкраще використовувати м’які сири, які добре плавляться: моцарела, сулугуні, чедер, гауда, емменталь, брі.

Сирні палички рецепт на сковорідці

Це ідеальний варіант як для швидкого перекусу, так і для смачної вечері в компанії друзів. Час приготування: 30 хвилин.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • сулугуні чи моцарела – 250 г
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 100 г
  • панірувальні сухарі грубого помелу – 200 г
  • олія рафінована для смаження – 200 мл

Як приготувати сирні палички на сковороді:

  1. Сир нарізаємо брусочками завтовшки 2,5 см. Щоб сир краще тримав форму під час смаження, викладаємо його в морозилку на 10-15 хвилин.
  2. У глибокій сковороді розігріваємо олію. Яйце збиваємо в мисці. Готуємо окремі миски з борошном та панірувальними сухарями. Миски краще величенькі. Так зручніше буде панірувати.
  3. Сир дістаємо з морозилки. Спочатку обвалюємо його в борошні, потім у яйці, а далі – в сухарях. Для додаткової хрусткої скоринки процес панірування можна повторити.
  4. Смажимо сирні палички на сильному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до утворення золотавої скоринки. Важливо не пересмажити їх, щоб сир залишився м’яким і не витік під час приготування.

Готові сирні палички подаємо гарячими з улюбленим соусом, наприклад, томатним чи часниковим.

Сирні палички: рецепт у духовці

Приготування сирних паличок у духовці – гарний спосіб зменшити кількість олії та зробити страву більш корисною. Цей варіант також простий у виконанні та, що не менш важливо, не потребує постійного контролю під час приготування.

  • твердий сир до вашого смаку – 250 г
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 100 г
  • панірувальні сухарі – 200 г

Для додаткового смаку та хрусткості можна додати до сухарів трохи тертого пармезану та сухих трав.

Як приготувати сирні палички в духовці:

  1. Твердий сир нарізаємо брусочками, як і в попередньому рецепті. Поміщаємо у морозилку.
  2. Як і у випадку з приготуванням на сковороді, спочатку обвалюємо брусочки сиру в борошні, потім у яйці, і врешті – в панірувальних сухарях.
  3. Викладаємо запаніровані сирні палички на деко, застелене пергаментом та змащене олією. Запікаємо в розігрітій до 200 °C духовці протягом 12 хвилин, чи до утворення золотавої скоринки. Потім перевертаємо їх на інший бік і готуємо ще 5-6 хвилин.

Джерело: Смачно

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-09 18:33:05